Het destillatieproces

Het destillatieproces

De destillatie- en bottelingsprocedure

Het destillatie- en bottelingsproces gebeurt volledig met de hand en duurt ongeveer 17 dagen. De schillen worden in een jutezak gedaan, kruiden worden toegevoegd en vervolgens wordt de zak opgehangen in een verwarmde koperen distilleerketel met 250 liter (66 gallons) van 96% zuivere en Kosjere alcohol (afkomstig van suikerriet) gedurende 3 dagen op 150 graden Celsius (302 Fahrenheit).

Na 1 dag afkoelen worden de jutezakken uit de ketel verwijderd, wordt water toegevoegd, en vindt er nog eens 3 dagen lang distillatie plaats bij een constante temperatuur van 250 graden Celsius (482 Fahrenheit).

Filteren

Na 1 distillatie wordt er 208 liter (55 gallons) destillaat geproduceerd. Vervolgens voegen we 400 kg (828 pond) suiker en meer water toe. Het product wordt daarna gedurende 3 dagen gefilterd om de heldere Curaçao likeur te produceren. Om onze gekleurde likeuren te maken, voegen we gecertificeerde kleurstoffen toe.

Het eindproduct

Om onze gekleurde likeuren te maken, zoals de sinaasappelversie en de wereldberoemde Blue Curaçao likeur, voegen we gecertificeerde kleurstoffen toe. De laatste stap is het zorgvuldig vullen van de flessen, ze van etiketten voorzien en ze liefdevol verzegelen.

Volgende lezen

De Laraha Sinaasappel

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.